Hej och välkommen!Hjärtligt välkommen som student på kursen Kommunal Juridik! Vi på Söderstedts Juridik kommer att göra vårt allra bästa för att dina studier ska bli både intressanta och lärorika.


Mitt namn är Ulrika Nilsson och det är jag som är kursledare på denna kurs. Som jurist, och tidigare medarbetare och ledare inom den offentliga sektorn, så vet jag hur viktigt och omfattande ditt uppdrag inom offentlig förvaltning är!

Medarbetare och ledare inom offentlig verksamhet är under konstant granskning, på gott och ont. Det är av ytterst vikt att hålla sig uppdaterad om gällande lagstiftning och bestämmelser, dels för att försäkra sig om en rättssäker verksamhet men också för att vara varsam med medborgarnas resurser. Och det är här som du, i ditt viktiga uppdrag, kommer in!

Med din utbildning i kommunal juridik, kommer du att kunna säkerställa att din förvaltning sköts korrekt och resurseffektivt.


Kursens upplägg

Materialet i kursen består av text, film och uppgifter. De olika avsnitten tar olika lång tid att genomföra. Varje kapitel i de enskilda avsnitten avslutas med ett antal frågor, vars syfte är att säkerställa för dig själv att du har förstått innebörden av det du har läst och/eller hört.

För att underlätta inlärningen är det att rekommendera att du för minnesanteckningar. Dessa kan också vara hjälpsamma att ha som referensmaterial vid framtida behov.

Fördela gärna kursen på flera dagar för att få tid för reflektion, nya tankar och/eller frågor till mig som din kursledare.

Läs gärna igenom följande information för att undvika frågetecken

- Bläddra mellan avsnitten genom att klicka på pilarna längst upp på sidan eller direkt på en rubrik i vänsterspalten.

- Vi rekommenderar att du använder webbläsare Firefox eller Google Chrome för att kursen ska fungera så bra som möjligt.

- Om du vill stänga av autouppspelningen av video så gör du det under kugghjulet längst upp i vänstra menyn. Där finns även fler inställningar du kan göra för att anpassa sidan efter dina önskemål.


Frågor och funderingar?

Det är viktigt för mig och mitt team på Söderstedts att du verkligen lär dig det som kursen avser. Vårt mål är att du, efter kursens avslut, ska känna dig trygg i att hantera frågor som rör den kommunala förvaltningen- det är ju det som är syftet med din utbildning!

Vi vill därför att du ska känna dig varmt välkommen med att kontakta oss för eventuella frågor eller funderingar som du kan tänkas ha gällande kommunal juridik, både under och efter din utbildning.

Se oss som ett bollplank som finns här till stöd för dig under din läroprocess, och i ditt viktiga arbete! Tveka inte att höra av dig till oss på [email protected]


Dags att köra igång!

Lycka till med din utbildning. Och, som jag nämnde ovan, tveka inte att kontakta mig om du har några frågor eller funderingar - jag är här för att hjälpa dig!
/Ulrika